Saturday , September 19 2020
Home / Sverige / Gasutsläpp på Arla: "Ingen risk för allmänheten"

Gasutsläpp på Arla: "Ingen risk för allmänheten"[ad_1]

Räddningstjänsten är på plats vid Arla med anledning av ett ammoniakutsläpp i ett slutet rum inne i anläggningen.

Utsläppet utgör ingen fara för allmänheten, enligt räddningstjänsten.

Avg 08.20-tiden på fredagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Arlas anläggning på Daléngatan i Kalmar. Ett utsläpp av ammoniak har skett inne i byggnaden.

– Vi har haft en mindre olycka på anläggningen. You can screw it off with a pump, and then you'll see a som ammonia, or a somber or an anemone, you'll see it. In the larmsystem reagerer, you can turn off the små utsläpp och det här var ett sådant, by Erik Bratthall, presschef på Arla Sverige.

På fredagsmorgonen pallades räddningstjänsten till Arlas anläggning på Daléngatan med anledning av larm om ett ammoniakutsläpp i en byggnad.

Photo: Mats Holmertz

På fredagsmorgonen pallades räddningstjänsten till Arlas anläggning på Daléngatan med anledning av larm om ett ammoniakutsläpp i en byggnad.

Hur många i personen berördes av utsläppet?

– Det var två ur personalen i rummet när det hunde, men ingen är skadad. Personalen har zumnat rummet där gasen finns, säg Bratthall.

Precis vid larmet stoppades produktionen en kortare stund.

– I want to sketch up the livsmedelsproduktionen. Det blev en kort paus när det larmade, men nu är or igång igen, sämar Erik Bratthall.

Räddningstjänsten är vid anläggningen med två kemdykare inne i byggnaden och ytterligare två kemdykare på plats.

– Det som kommer att in hända är att vi har kemdykare inne som stänger ventilen så att il ka få stopp på läckan. Det kan ta en till två timmar säarg de innan det kan få full effect, surname Tomas Jonsson, räddningstjänstens yttre befäl.

Enligt trygghets- och larmcentralen i kalmar har 100 meter i vindriktningen spärrats av men outsläppet innebär inte någon risk för allmänheten.

– The planerar att ventilera utrymmet sen och tvätta ner molnet, sire Tomas Jonsson.

Texten uppdateras.

The fact

Ammoniaq

The average temperature of the ammonia in the fermented gas is characteristic. Gasen är starkt slemhinneretande och i höga halter farlig.

Redan medium concentration 0,01-0,02% intrarder mark; irritation in an octogenous ointment; Om man får ammoniak i ögonen bör man spole med rikliga mängder.

Handle: NE.se

All mer …

Räddningstjänsten på plats utanför Arlas anläggning.

Photo: Mats Holmertz

Räddningstjänsten på plats utanför Arlas anläggning.

[ad_2]
Source link